Massages

Op zoek naar een sport- of ontspanningsmassage?

Rose Mary Sport Treatment biedt zowel sportmassages als ontspanningsmassages. Wat is het verschil? En welke massage past het beste bij mij? Lees meer over alle massages en maak dan je keuze. Kom je er niet uit? Neem dan gerust contact op om te overleggen welke massagevorm het meest geschikt voor jou is. Elke massage ontspant lichaam en geest!

Raadpleeg bij blessures en klachten altijd eerst een arts of fysiotherapeut. Rose Mary kan eventueel doorverwijzen naar een van de specialisten waarmee ze samenwerkt.

Sportmassage (30, 45, 60 of 90 minuten)

Als sporter kun je simpelweg niet zonder sportmassage. Sportmassage is een intens diepe massage gericht op het stimuleren van de doorbloeding in je spieren. Hierdoor worden afvalstoffen in je spieren sneller afgevoerd. Dit bevordert het herstel van je spieren en lichaam. Je kunt bijvoorbeeld enkele dagen voor of na een grote inspanning je spieren lekker los laten maken. Afhankelijk van de inspanning kun je dit wekelijks of een keer per twee weken doen. Maar ook in rustperiodes is het goed je spieren te stimuleren. Preventief kun je sportmassage gebruiken om blessures te voorkomen. Of om sneller te herstellen van eventuele blessures. Met als eindresultaat: soepele spieren, minder blessures en hogere prestaties!

Ontspanningsmassage (30, 45, 60 of 90 minuten)

Maar ook als je helemaal niet aan sport doet, is een massage goed voor je spieren en algehele gezondheid. Het werken op de computer veroorzaakt bijvoorbeeld vaak nek-, schouder- en rugklachten. Bij spanning en stress biedt een ontspanningsmassage vaak verlichting. Je voelt je vaak direct daarna al een stuk energieker. Hot Stone, Lomi Lomi en de Ayurvedische massage zijn massages die je goed helpen te ontspannen. Ook kun je al veel baat hebben bij een korte gezichtsmassage of stoelmassage.

Hot Stone massage (60 minuten)

De Hot Stone massage is een ontspannende massage voor het hele lichaam. Hierbij wordt gebruikgemaakt van warme olie en verwarmde basaltstenen van 40 tot 50 graden Celsius. Omdat de stenen rijk zijn aan ijzer en magnesium houden ze de warmte goed vast. De ‘hot stones’ hebben een ontspannende en helende werking op het lichaam en bevorderen de doorbloeding. Dit heeft een gunstig effect op nek- en rugklachten bij spanning en stress. De spieren worden soepeler door de warmte van hete basaltstenen.

Lomi Lomi massage (60 minuten)

De techniek van de Lomi Lomi massage komt uit Hawaï. Lomi betekent drukken, kneden en wrijven en Lomi Lomi verdubbelt dat gevoel. Het is een rustige ritmische massage van het hele lichaam die gericht is op totale genezing en ontspanning. De Lomi Lomi massage weerspiegelt de beweging van natuur, lichaam en geest. Het lichaam wordt zo min mogelijk toegedekt met handdoeken omdat de bewegingen groot zijn. Door de lange strijkingen wordt de bloedsomloop en het lymfesysteem gestimuleerd. Ook heeft de massage een sterk ontgiftende werking.

Gezichtsmassage (20 of 30 minuten)

Misschien denk je er niet zo snel aan, maar een gezichtsmassage is écht even een rustmoment voor jezelf. Het werkt ontspannend, stimuleert de bloedsomloop en verbetert je gezondheid. In het hoofd zitten veel meridianen en acupunctuurpunten. Zachte strijkingen en lichte druk op deze punten zorgt voor minder spanning op je voorhoofd, slapen, kaak en kruin.   Naast totale ontspanning en een betere doorbloeding, vertraagt het ook het verouderingsproces. Het geeft een verzorgend gevoel en zorgt voor een gezonde gloed op je huid. Mensen zijn enthousiast over Rose Mary’s gezichtsmassage, dus probeer het een keer uit en oordeel zelf.

Stoelmassage (30 minuten)

De stoelmassage is een korte activerende massage van ongeveer 20 minuten. Dit kan over de kleren heen en zonder olie. De massage wordt gegeven op een ergonomische stoel. Er wordt druk uitgeoefend met de handen, handpalmen en ellebogen. Hoofd, nek, rug, schouders, armen en handen komen hierbij aan bod. Effectief voor mensen die op het werk veel in dezelfde houding zitten. Een slechte werkhouding is vaak de oorzaak van (spier)klachten. Dit onderzoek blijkt dat 80% van de klachten veroorzaakt worden door stress. Stoelmassage vermindert stress en zorgt voor een betere doorbloeding. Hierdoor worden afvalstoffen sneller afgevoerd en neemt de concentratie toe. Waardoor je je snel alerter en energieker voelt. De ontspanning brengt het lichaam weer in balans.

Stoelmassage op het werk (20 of 30 minuten)

Stoelmassage is een laagdrempelige vorm van massage en daarom zeer geschikt voor op het werk. Dit heeft voordelen voor werknemer en werkgever. Gunt u uw mensen af en toe een stoelmassage? Dan zitten uw medewerkers beter in hun vel en zijn ze minder vaak ziek. Bovendien zijn de kosten van de stoelmassage in veel gevallen ook fiscaal aftrekbaar.

Stoelmassage kan makkelijk overal en altijd gegeven worden. Denk aan bedrijfsevenementen, beurzen, seminars en workshops. Maar ook aan sporttoernooien en -wedstrijden of personeelsfeesten.

Massage aan huis (60 of 90 minuten)

Als je slecht ter been bent of bijvoorbeeld geen oppas hebt, kan Rose Mary ook bij je thuis langskomen voor een massage. Zij neemt dan haar eigen massagebank of -stoel mee. Uit praktische overwegingen is dit niet bij alle massages mogelijk, maar vraag gerust naar de mogelijkheden.